BEAUTY: Anaïs Anaïs Premier délice

BEAUTY: Anaïs Anaïs Premier délice

Style file -

“Ben jij romantisch?”, vraag ik hem, aarzelend, op onze eerste date. Hij neemt een slok bier en kijkt me dan indringend aan. “Wat is romantiek?”, kaatst hij vervolgens filosofisch terug, terwijl hij met een zacht gebaar mijn arm aanraakt. In mijn hoofd zie ik mijzelf, gehuld in een witte kanten maxi dress, over een afgelegen strand in St-Tropez wandelen. De zon gaat net onder en het was één van die avonden die we, later als we tachtig zijn, beschrijven als één van de mooiste van ons leven. Ik heb een krans prachtige bloemen in mijn haar en hij steekt een verdwaalde pioenroos achter mijn oor, intussen lieflijk over mijn wang strelend. Ik proef het zout van de zee op mijn lippen en net als hij voorover buigt om me te kussen, onderbreekt hij mijn dagdroom door te vragen of ik nog iets wil drinken, een wijntje misschien?


Ik blijf intussen mijmeren over een eindeloos blauwe zee en zijn hand in de mijne. Als hij even later terugkeert met twee wijntjes in zijn hand en we in een diepgaand gesprek verwikkeld zijn over passies en hoe belangrijk dat voor ons is, nestelt mijn fantasie zich steeds dieper en dieper in mijn hoofd. Het wordt licht beangstigend, hoe kwetsbaar ik mij voel in zijn bijzijn. Ik kan ronduit praten over wat ik echt leuk vind en wie ik ben en geef beetje bij beetje de puzzel van mijn denken bloot.

Tenslotte glimlacht hij enkel als ik zeg dat het tijd wordt om naar huis te gaan, terwijl ik helemaal niet overtuigd op mijn horloge tik. Eenmaal buiten aan het café weet ik niet goed wat zeggen. Hij plaagt me nog wat na, kijkt vragend naar me op en zegt lachend "Ik vond het een leuke date". Ik antwoord gespeeld verontwaardigd dat ik niet helemaal zeker ben of het wel een date is waarop hij me vastneemt en fluistert "Op een date doe ik dit", waarna hij heel lief zijn lippen op de mijne drukt. Hij begraaft zijn gezicht in mijn hals en fluistert ‘Je ruikt fantastisch’. Hij knipoogt en laat mij blozend achter. Tijdens het naar huis rijden bedenk ik dat dit één van de avonden is die ik, later als ik tachtig ben, zal beschrijven als één van de mooiste van mijn leven. 

35 jaar nadat het parfum Anais Anais L’original vele meisjesharten sneller deed slaan, komt Cacharel met een remake van de originele versie. ‘Anais Anais - Premier Délice’ werd net als haar grote zus opgebouwd rond witte bloemsoorten als pioenrozen en jasmijn, maar kreeg daar bovenop gezelschap van fruitsoorten zoals peer en sinaasappel. Bergamot en cederhout, de grondnoten, maken de geur compleet. Het is een zoet, bloemig parfum dat nu al tot één van mijn all time favorieten behoort.

Vanaf € 29,50 voor de kleinste versie (30ml) – eind maart verkrijgbaar bij Ici Paris XL, eind april overal verkrijgbaar.