COLUMN: It's a sex world

COLUMN: It's a sex world

Opinion -

'Hoezo ben je aan het daten? Het is toch nog maar twee maanden voorbij met je vriend?!', kreeg ik als verwijt naar mijn hoofd geslingerd door één of andere Nederlandse twintiger, die mij even dacht te vertellen hoe de wereld nu precies in elkaar zit. Zonder dat ik nog één woord uit kon brengen, was de conclusie dat ik 'makkelijk' ben. Blijkbaar ben ik dat niet alleen omdat ik ‘zo snel weer date’, maar, zo blijkt, ook omdat ik graag en veel seks heb, maar daarom niet random en ook niet met iedereen die ik op straat tegenkom à la 'hoi, neuken?'. Toch impliceert dat ook meteen dat ik een slet ben en daarmee samenhangend ook minderwaardig als vrouw. Klinkt logisch, toch? Anno 2015, 'waarin alles kan en alles mag', zijn vrouwen nog steeds sletten of seksuele lustobjecten en mannen nog steeds players als ze seks tot één van hun hobby's rekenen. Eigenlijk staan we op dat vlak nog geen stap verder dan de gemiddelde gedachtegang tijdens het Victoriaans tijdperk. Maar waarom denken we nog steeds zo?

In tegenstelling tot een seksueel vrije vrouw als hedendaags taboe, worden we wél dagelijks geconfronteerd met het zicht op de borsten van één of ander topmodel in een reclameadvertentie en ik heb zelden random een mannelijk geslachtsorgaan in het openbaar op een billboard zien staan. In de media worden wannabe erotische romannetjes als Fifty Shades Of Cray dan weer gehyped als vorm van feminisme, maar volgens mij heb ik die boot gemist. Sinds wanneer is feminisme een synoniem voor een slechte imitatie van nog slechtere seks waarin de vrouw overigens toch alweer gedomineerd wordt door een man en daarmee klassieke rollenpatroon ook meteen nogmaals bevestigd wordt? Daarnaast heb ik al mening man horen verwijzen naar een vrouw met een kort rokje, een pruilmond en eyeliner tot aan haar oren als slet ‘omdat ze er zo uit ziet’. Als je dan vraagt waarom ze er toch mee flirten en mee naar bed gaan om haar vervolgens genadeloos te dumpen, krijg je te horen dat ze er zelf om vroeg en dat er niet aan recyclage wordt gedaan ‘in dat geval’. Sidenote: nu had ik natuurlijk geen idee dat er een prototype was, hoe houden jullie ze uit elkaar, is er een slettenencycolopedie met gradaties, misschien?

Het concept ‘slet’ moet gewoon de deur uit. En ja, er zijn vrouwen die met iedereen het bed in duiken omwille van zelfbevestiging en een laag zelfbeeld, of om weet ik veel welke andere reden. I don’t care, dat is mijn zaak niet. Mij gaat het om de vrouwen die een hoog libido hebben, graag van goede seks genieten met meer dan één bedpartner en dat willen doen zonder zich daar nog over te hoeven schamen naar de maatschappij toe. Want ik heb er schoon genoeg van om tegen vriendin B te zeggen dat vriendin A haar écht geen slet vindt omdat ze af en toe met een vreemde man thuiskomt. Of naar mezelf te kijken in de spiegel en toch maar wat anders aan te trekken, ‘want ik zie er te sexy uit’. Al liep ik naakt over straat, of sliep mijn vriendin elke nacht met vijf andere mannen, dan nog heeft niemand het recht om een ander op een denigrerende manier een slet of verwanten te noemen.

Iedereen het recht om te beschikken over seksuele vrijheid zonder meteen bestempeld te worden als maneater of player, zolang dat op een respectvolle en veilige manier gebeurt. En daarnaast heeft iedereen ook het recht om zich helemaal niets van de bekrompen maatschappelijke visie op seks en vrouwen aan te trekken. Dus, vrouwen en mannen, verenigt u – of niet, maar doe gewoon eens wie/wat je zelf wil. Hou het voor jezelf, deel het met de wereld, maar pas waar jij je goed bij voelt niet aan op basis van 'wat andere mensen denken'.

Thoughts?

Reacties

schreef

Mensen gaan altijd een mening hebben en gaan altijd oordelen vellen. Ik denk dat we gewoon moeten stoppen met ons daar te veel van aan te trekken. Jij vind mij een slet? Prima. Vind dat dan maar. Ik denk er het mijne van.