EVENT: 6 easy ways to boost your life with Goedele Leyssen

EVENT: 6 easy ways to boost your life with Goedele Leyssen

Keys to succes -

Afgelopen zondag belandde ik met mijn sister in crime, Daphné, in Antwerpen voor een namiddagje boost-workshop door Goedele Leyssen. Ter promotie van haar debuut boek, Boost, waar ik eerder hier al een uitgebreide review over schreef (love, love, love it!). Zoals ik bij het lezen van 'Boost' ervaarde, is Goedele écht gepassioneerd door een healthy happy life. Ik vind het fantastisch dat haar boek boordevol gevuld is met tips, weetjes en oefeningen voor een gezonder en gelukkiger leven. Zo ook de workshop, waar spraakwaterval Goedele geen minuut voorbij liet gaan zonder nuttige informatie over de bewonderenswaardige manier waarop ze leeft met ons te delen. Dus kan ik eigenlijk ook niet anders dan enkele van haar felbegeerde tips and tricks te delen met jou. Because you never know who needs you - good energy is contagious.

On your shoppinglist

 1. Biologische amandelolie. Voor een soepelere huid, een verminderd hongergevoel en een ontgiftend effect kan je twee theelepels in je smoothie doen. Als basisolie (5 druppels op 10ml olie) is dit ook geschikt om te mengen met rozemarijn en grove den (antistress effect) voor een spa at home aromatherapie sessie in bad. Door de hoge concentratie aan vitamine E houdt de amandelolie je huid en haar mooi glanzend. Goedele smeert zich 's ochtends voor het douchen er vaak mee in en neemt daarna een koude douche. Glowy skin, glowy everything!
 2. Verse gember.Stay the hell away van die snickers als je moe bent, maar doe wat rauwe geraspte gember in je thee/wortelsap/warme appelsap met kaneel - hier vind je een recept voor een gezonde smoothie met gember. En plus, het is goed voor je zenuwstelsel en ondersteunt je spijsvertering. In plaats van 's ochtends meteen te ontbijten, drink eerst thee van citroensap en gember. Sinds ik dat doe, is mijn acne bijna volledig weg. Detox to the max!
 3. Kurkuma in supplementvorm of 'echte'. De stof die het bevat, 'curcumine', heeft wonderen verricht voor mij toen ik last had van paniekaanvallen. Het helpt ook tegen depressies en stress. Daarnaast is het ook een ontstekingsremmer die even sterk werkt als ibuprofen en aspirine. Kurkuma geeft energie, haalt de cholesterol omlaag en houdt de bloedvaten in conditie. Het stimuleert het spijsverteringsstelsel, de lever en de galblaas. Trust me on this one, na een week voel je héél duidelijk het verschil.
 4. Haal je koekjeskast leeg en vervang je snacks door crackers (die van le pain des fleurs), bananen (includes veel magnesium = energie), een handvol gepelde amandelen (meer vezels dan in andere notensoorten én bevatten oa. essentiële vetzuren, vezels, vitamines en mineralen), een gekookt eitje, stukjes wortel - komkommer - bloemkool - selderij.

Kundalini-what?

'Kundalini' verwijst naar de energie die op ons creatief potentieel en onze levenskracht werkt. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van chakra's, verschillende energiecentra in je lichaam. De bedoeling is dat je je energiepotentieel als het ware kan 'wakker maken' en bepaalde meditaties en yoga posities helpen daarbij om de eventuele blokkades in je chakra's op te heffen. Now how's that for a wake up call?

De reden waarom Goedele zo'n fan is van Kundalini yoga is vooral omdat het lichaamshoudingen combineert met mantra's, ademhalingstechnieken en mudra's (handposities). Ook het effect liegt er niet om, één jaar Kundalini yoga beoefenen staat gelijk aan twaalf jaar Hatha yoga. Je voelt de werking van de oefeningen of de meditaties al na drie minuten. In 'Boost' staan enkele nuttige oefeningen en meditaties, maar als je geïnteresseerd bent in lessen, kijk dan eens op volgende links: Radiant Light Yoga of Kundalini Yoga. Hieronder staan elke oefeningen die Goedele zondag met ons deelde op een rijtje. Believe it or not, ik heb tot op dit moment energie voor 10.

 • Front stretch tegen stress

Met deze oefening werk je op de flexibiliteit van je ruggegraat en stimuleer je de sciatic zenuw in de achterkant van de benen, waardoor je je meteen meer ontspannen zal voelen.

 1. Ga zitten met een rechte rug, je benen voor je uitgestrekt. Zorg dat je goed op je zitbeentjes zit. Ze zijn het anker van waaruit je stretcht.
 2. Houd je benen tegen elkaar, leun naar voren vanuit je heupen met een rechte, ontspannen rug en grijp je tenen vast.
 3. Ga vervolgens met je neus richting je knieën, maak je rug voorzichtig en ruggewervel per ruggewervel een beetje boller rug en blijf beneden. Houd de schouders mooi open zodat de longen genoeg plaats hebben. Ontspan je hals. Blijf dichtgeklapt gedurende een drietal minuten. Heb je heel veel last van stress? Doe deze oefening dan elk uur.
 • Neck rolls voor een glowy skin

Neck Rolls stimuleren de bloedcirculatie tussen je hart en je hoofd. Zowel de pijnlijke spieren in de nek als de schildklier krijgen een massage waardoor je gezicht een gezonde gloed krijgt. Doe deze oefening 1 minuut naar één kant en 1 minuut naar de andere kant.

 1. Ga zitten met een rechte rug en begin heel voorzichtig rondjes te draaien met je hoofd. Kantel je hoofd eerst naar voren. Breng je rechteroor naar je rechterschouder, kantel je hoofd naar achteren; je linkeroor gaat naar de linkerschouder enzovoort.
 2. Adem in als je je hoofd naar achteren beweegt en adem uit als je het naar voren beweegt. Houd even halt op die plaatsen waar je voelt dat er veel spanning zit en gebruik het gewicht van je hoofd om iets dieper in de stretch te gaan.
 3. Breng je hoofd opnieuw naar het midden. Adem in. Houd je adem heel even vast. Adem uit en ontspan.

'Boost' - het handboek voor lichaam en geest door Goedele Leyssen ligt nu in de boekhandel en is online hier verkrijgbaar voor € 22,50

Als je meer wil weten kan je ook eens kijken op haar blog: Live with grace. Voor daily updates kan je haar ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

Ph & exercises © Goedele Leyssen - Live with grace

Reacties

schreef

Weer mooie foto's! Die thee met citroen en gember ga ik ook eens proberen. De oefeningen zien er zo simpel uit! Ik ga ze vandaag tijdens mijn studybreak eens uittesten ;)