HEALTH: Super Smoothie on the go

HEALTH: Super Smoothie on the go

Keys to succes -

Mijn vriend, die naar goede gewoonte 's ochtends naast mij wakker wordt, heeft het al geweten: ik moet en zal eerst ontbijten voor ik ook maar iets anders doe. Vanmorgen baande ik me dus met halfopen ogen een lange weg naar de keuken en ontdekte in mijn geliefde koelkast dat de amandelmelk op was. Geen yoghurt meer, ook. De blik in de ogen van mijn vriend ging van slapend naar licht in paniek als hij mijn boze bewegingen met argusogen volgde. Net toen ik overwoog te beginnen roepen tegen de niet meer zo lieve koelkast, vond ik bij het fruit nog enkele wortelen en een mango. Ik herinnerde me plots het supergezonde smoothie recept van Inge, die je misschien al kent van de vorige recepten.

 • 200g wortel in dunne plakjes
 • 250g (koel) verse mango in blokjes
 • 2 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt)
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 eetlepel verse muntblaadjes

 1. Snij de wortel, gember en de mango in stukken.
 2. Meng de wortel met de mango, gember, kurkuma, munt en 200 ml water in de blender al draaiend op de hoogste stand tot een schuimige smoothie. 
 3. Schenk in grote glazen.

Why should you drink this?

 • Gebruik regelmatig verse munt. Munt bevat, naast calcium en polyfenolen, ook ursolzuur. Dit werkt ontstekingsremmend bij verschillende ontstekingsprocessen en is tevens een goede bron van antioxidanten, dus voeg het zeker toe aan je voeding om je immuunsysteem te verbeteren.
 • Kurkuma staat bekend om zijn weerstandstimulerende eigenschappen en is rijk aan Vit B6, mangaan, ijzer en kalium.  Als je kurkuma gebruikt in de keuken gebruik het dan altijd in combinatie met een beetje zwarte peper zodat je de werkzame eigenschappen van de kurkuma ten volle kan benutten.
 • Gember heeft een verwarmende werking op ons organisme.  Het bevat veel Vit B6, kalium, magnesium en koper.  Gember is een algemeen versterkende wortel.

Inge Verpoten is gezondheids -en voedingsconsulente en 24/7 bezig met healthy food. Naast voedingsadvies kan je ook bij haar terecht voor oa. zuiveringskuren, voetreflexologie en dieptemassage (aanrader!). Deze fantastische dame organiseert ook regelmatig gezonde kookworkshops. Interested? Surf naar haar website (klik hier) voor meer details en contact.

Ph // Laura Coker

Reacties

schreef

Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.

You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).

Hope to see you there soon :)

schreef

Zo'n leuke blog dat je hebt!

Altijd fijn om te lezen!

Liefs, Carmen.