Het nieuwe Les folies is er!

Het nieuwe Les folies is er!

Personal -

 

 

Mijn leven was, en is nog steeds, een aaneenschakeling van verdwalen en terugvinden. Voor een heel erg lange periode liep ik rond met de gedachte dat ik abnormaal was. Mijn generatiegenoten daarentegen, leken vrolijk door hun levensjaren te glijden alsof het niets was, bewezen door kleurrijke foto’s op sociale media, het cum laude behalen van een diploma, een hooggeplaatste job en een vast lief. ‘Dat is dé definitie van geluk,’ dacht ik.

Vanaf dat besef stond alles dat ik ondernam in het teken van dat geluk. Mijn kledingkast bestond uit de laatste modetrends, inclusief de felbegeerde Louboutins waarin ik alleen maar kon jammeren dat mijn tenen knelden. Mijn lange, hazelnootbruine extensions dansten langs mijn onderrug terwijl ik me geveinsd glimlachend met een glas witte wijn door de menigte van een druk café baande. Ik ging relaties aan met allerlei soorten mannen in een halfslachtige poging me te settelen en rende vervolgens heel hard weg als er nog maar een stofzuiger in de buurt kwam. Ik voelde me in een hoek gedrongen elke keer ik me sinds mijn zeventiende aan een hogere opleiding waagde. Ik spendeerde de hele tijd met naarstig zoeken naar de essentie van liefde en geluk, terwijl ik in mijn hoofd steeds mijn eigen stem hoorde fluisteren ‘Svea, dit is het niet’.

De disclaimer bij dat zoeken is namelijk dat je niet het geluk van een ander moet najagen, maar dat van jezelf. Waar ik eigenlijk naar zocht was vrijheid. Vrijheid om mezelf te accepteren en er vrede mee te hebben dat ik misschien niet het doorsnee type mens ben met maatschappelijk aangemoedigde gelukindicatoren. Vrijheid om los te breken van een erfenis aan opgelegde waarden en normen die ik, diep in mijn ziel, eigenlijk niet deel. Vrijheid om niet bang meer te zijn voor wat anderen van me denken en alleen te zijn. Vrijheid om simpelweg te zijn wie ik ben en mijn eigen keuzes te maken. Persoonlijk succes, dus.

Bij het zoeken naar persoonlijk succes draait het om wat voor jou werkt, niet noodzakelijk ook voor een ander. Door de herinneringen en de fouten die ik heb gemaakt, begin ik nu stilaan een idee te krijgen van wie ik ben. Je eigen ervaring en perspectief bepalen grotendeels wie jij vandaag bent en dat is iets dat je zelf in de hand hebt – je bepaalt je eigen regels uiteindelijk zelf.

Daarom wil ik met Les folies een begin bieden aan iedereen die op zoek is naar zichzelf en meer diepgang in de vorm van eerlijkheid, echtheid en emoties in zijn/haar leven wil. Het is een keuzemenu, opgebouwd uit inspirerende verhalen en simpele, toegankelijke ingevingen. Ik wil mijn lezers aanmoedigen tot het krijgen van een open blik, een nieuw perspectief en kritisch maar positief denken. Ze kunnen zelf kiezen welke delen ze gebruiken als persoonlijke gids naar een meer natuurlijke versie van zichzelf.

Het menu bestaat uit:

 • Style File: Stijl is het verhaal over jezelf dat je vandaag aan de wereld wil vertellen. De rol die mode daarin speelt is dat je eigen verhaal opgebouwd is uit verhalen van andere, inspirerende mensen en attributen waarin iemand zichzelf herkent. Dat is het moment waarin een kledingstuk tot leven gebracht wordt door je eigen betekenis er aan te geven. Stijl bestaat uit deeltjes dromen, verlangens en hedendaagse magie. Ze bestaat uit wie je bent, maar ook uit wie je was en wil zijn. Iemand met stijl kleedt zich in de eerste plaats voor zichzelf, uit respect voor de eigen persoonlijkheid en vanuit een kennis over het eigen lichaam. Stijl heb je niet, die leef je, die ben je.
 • Keys to succes: de kern van het nieuwe Les folies. Het draait rond persoonlijk succes en verschillende manieren waarop je je eigen succes kan bereiken. De definitie van persoonlijk succes staat los van maatschappelijke conventies en nodigt uit tot zelfreflectie. Door middel van het delen van persoonlijke verhalen van anderen en ideeën ontstaat er een groter, gezamenlijk avontuur naar het ontdekken en transformeren van waarden als geluk en zelfbeeld. Dit maakt het authentiek, want een reis door iemands leven toont niet enkel hoogtepunten. Het is rauw, persoonlijk en soms worden er fouten gemaakt.
 • Opinion: gaat uit van het geloof dat iedereen het recht heeft op een eigen stem en beklemtoont het hebben van een eigen mening en kritisch denken. Het is een uitdaging om verder, dieper te denken. Anders, misschien. Het wakkert de zin aan om te communiceren met elkaar en geen taboes uit de weg te gaan, maar ze te bespreken. Momenten delen.
 • Inspirational: We krijgen elke dag kansen. Kansen om te groeien. Je vindt ze in kleine en grote dingen. Zoals iets extra's doen voor een ander en er zelf blij van worden of naar een nieuwe tentoonstelling gaan en een nieuw inzicht krijgen. De kans om te luisteren naar het verhaal van een ander. Om te leren uit eigen fouten. De kans om te reizen. Als is het maar in je eigen gedachten. De kans om jezelf te ontdekken. Elke dag weer.
 • Personal: Ik geloof in de kracht van verhalen. Ik deel mijn eigen ervaringen op een authentieke en persoonlijke manier. Dit is mijn deel van het verhaal waar we allemaal aan deelnemen.

Wat gaat er veranderen?

 • Naast een volledig nieuw menu, komt er in de blogposts ook meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek dat op een toegankelijke manier wordt gebracht.
 • Er komen elke weekdag om 7u 's ochtends (dus niet in de weekends) nieuwe posts online met uitzondering van mijn tentamenperiodes, dan komt er elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe post online. Edit: ik heb mijn schoolwerk onderschat en ik haal het niet om elke dag kwalitatieve posts te publiceren, dus komen er elke maandag-woensdag-vrijdag nieuwe artikelen online!
 • Het fashiongedeelte (mijn outfits) wordt verschoven naar mijn Instagram en op de blog komt er af en toe nog een style moodboard online in verhaalvorm.
 • HSP. Ik ben bezig met het maken van korte video's waar ik dieper zal ingaan op hoogsensitiviteit en hoe ik en jij daarmee kunnen omgaan. Heb je ideeën? Ik hoor ze héél graag via de reacties of via svea@lesfoliesdesxx.com
 • Reacties. Ik wil met Les folies graag tot een community uitgroeien waar we allemaal ons verhaal en onze mening kunnen delen. Daarom worden de reactiemogelijkheden deze week uitgebreid naar de mogelijkheid om via een Facebookaccount en Disqus te posten.
 • E-book! Het Be Your Own Hero Project is voor mij uitgegroeid tot een iets te lange blogpost (haha) en daarom heb ik besloten er een e-book versie van te maken. Het bestaat uit mijn eigen (positieve en negatieve) levenservaringen en wat ik daaruit geleerd heb. Hier lees je er meer over. Wil je mijn ebook gratis downloaden? Dat kan! Het komt uit op dinsdag 8 september en als je je inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief krijg je op die dag een downloadlink. Schrijf je hier in.

 

Credits

Met dank aan Mo & Claudia van SINCE PRODUCTIONS voor het maken van mijn fantastische trailer en teaser, Laura Coker en Emma Hopstaken voor mijn prachtige foto's en hun oog voor detail, mijn ouders en oma voor het verdragen van mijn stressgedrag de afgelopen maanden en hun bijdrage aan Les folies. Paul, Eline en Cherique voor het meehelpen aan de trailer en mij te steunen in zowel goede als slechte dagen. DANKJEWEL!

Reacties

Jana schreef

Een dikke proficiat, love it!

Ik kijk zeker uit naar wat er komen zal.

xxx

schreef

Zo herkenbaar! Fantastisch dat je een nieuwe weg in gaat! Veel succes met dit nieuw begin!

schreef

Heel erg mooi, Svea!