INSPIRATIONAL: A personal letter for your broken heart

INSPIRATIONAL: A personal letter for your broken heart

Inspirational -

Lieve jij,

Jij, die denkt dat niemand zich kan inbeelden hoe het voelt om zo verdrietig te zijn dat je denkt dat je hart nooit meer heelt. Jij, die te bang is om vertrouwen in de wereld en mensen terug te vinden.
En jij, die zich daar heel erg alleen in voelt.

Mij hoor je nooit beweren dat ik precies kan voelen wat jij voelt, maar ik geloof wel dat het in de buurt komt. Ik weet dat liefde pijn kan doen. De flashback naar de eerste momenten, een gestolen kus, een innige knuffel en het gevoel hebben dat je samen de wereld aan kan. En dan is het daar, plotseling, van het ene moment op het andere, het krasje op je hart dat zich uitbreidt en zo uiteindelijk als een tranendal bovendrijft op de oppervlakte. Of vergelijk ik het beter met de stalen tralies van een gevangeniscel, donker, terwijl je door de machteloosheid, als een onvermijdbare en allesoverheersende ziekte, ijlt. Je bent een onvolledige puzzel, en huilt als een kind van vijf, omdat het compleet makende stukje onherroepelijk kwijt is geraakt.

En daar sta je dan, opnieuw alleen. Je weet eindelijk wat het inhoudt, eenzaamheid. Wat in vroegere kinderjaren als slechts een onbenullig zelfstandig naamwoord hol in je moeders stem weerklonk, galmt nu voortdurend door je hoofd. Een woord dat langzaam verandert van een aantal letters tot een alles vernietigende mokerslag. Je wil niets anders dan wegkruipen van de pijn, van het luide bonzen van je gebroken hart, gewoon weg. Verstoppertje spelen in een hoekje, ver weg van de grote, boze wereld.

Op zo’n moment beloof je jezelf dat je nooit meer die hartverscheurende pijn van verlies wil voelen. Je begint bakstenen rond alles wat nog van je rest op te bouwen, en je hart wordt vanaf dan een versterkte burcht waar geen mens nog met enige mogelijkheid kan binnendringen. Je kinderlijke onschuld en naïef geloof in goedheid en onvoorwaardelijke liefde worden in de kerkers van je kasteel gegooid, zodat je ze nooit meer hoeft te zien.

Want je kan er met je hoofd niet bij hoe het mogelijk is dat een mens een ander mens zoveel slechts kan aandoen. Een mens die jij intens liefhad. Hoe iemand je hart zo kan vertrappelen en vervolgens fluitend verder kan gaan, alsof er nooit iets gebeurd is, terwijl jij in de schaduw van wat je was leeft.

Lieve jij, kan je me geloven als ik je vertel dat het goed komt? Dat je huidige realiteit niet zal blijven voortduren tot in de oneindigheid, hoewel ik weet dat het wel zo voelt. Dat het heelt, hoe langzaam ook.

Maar hoe graag ik ook wil dat het beter wordt, ik kan er zelf niets meer aan doen. Er schuilt één geheim van essentieel belang in dat gekneusde hart van je, en dat wil ik je vertellen. Het geheim ben jij, wie je in je kern bent en hoe ongelooflijk sterk die is. Je moet er enkel in geloven dat jij niet enkel de vraag, maar ook het antwoord en de sleutel bent. Enkel jij.

Lieve jij, je komt er bovenop. Je hebt mijn woord. En tot dan, wil ik dat je weet dat je niet alleen bent. Nu niet, nooit niet.

Beloofd.

Liefs,

S.

PS: Heartbroken? Lees ook: 'Hoe je ex vergeten in 7 dagen'

 

© Ph by Regina's Studio