INSPIRATIONAL: Get real

INSPIRATIONAL: Get real

Inspirational -

Omdat ik de laatste tijd wel vaker met een writer's block verveeld zit, probeer ik elke dag iets te schrijven rond een quote die ik tegenkom. Om zo, op die manier, inspiratie te vinden voor mijn eigen woorden in de magie van eerdere schrijvers. En, ook, een klein beetje, mezelf te vinden.

Ik krul op, mijn vingers verstrengeld, drie uur in het donkerste. De eenzaamheid omhult me als een deken en mijn matras kreunt onder het gewicht van mijn gedachten. Het bonzen van mijn hart vult mijn hele lichaam, terwijl mijn angst gulzig drinkt van het verdriet om vandaag. Om mijn eindeloze, uitputtende strijd naar perfectie. Mijn ontembaar verlangen naar allesomvattende kennis, de controle over mijn zijn. Maar vooral, boven alles, mijn controverse, mijn innige hunkering naar vrijheid.

Naar het niet afschermen van elke vezel, elke porie van mijn lijf. Naar het niet likken van mijn woorden, maar naar een wedergeboorte van de rauwheid van mijn taal. Het niet temmen van leeuwenmoed. Naar het ongepolijste van uiterlijke onbeduidendheid. Een lust, zo diep dat het mijn keel, mijn longen verschroeit en al wat niet is door de vlammen wordt verteerd. Naar een bevrijding zo bodemloos, zo majestueus, zo buitengewoon, dat ze mij net zo nietig maakt als hoe de mensheid bestaat.

Een wens om bestaansrecht, zo sierlijk, dat ze me ontglipt als ik haar hebberig grijp. Een fata morgana der dingen, een allesverlammende dorst te midden van de woestenij die leven heet. Maar hoop, zo klein als de weerspiegeling van kaarslicht in mijn ogen. Triomf dat zegeviert in de golven van mijn sleutelbeen.

En tot slot, een besef, van de onsterfelijkheid van mijn dromen over mijn meest authentieke zelf.

 

Ph header // &OTHERSTORIES