My summer bucket list

My summer bucket list

Inspirational -

Buiten mag het dan wel pijpestelen regenen, maar in mijn hoofd is het een heldere zomerdag. Zo één waarbij de lucht azuurblauw is en er geen wolk aan de hemel te bespeuren valt. Een dag waarop alles ineens mogelijk lijkt en je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan. Waar ik vorige zomer drie maanden op de redactie aan snel tempo artikelen zat te tikken, heb ik dit jaar andere plannen.

Natuurlijk zitten daar enkele zéér logische dingen in, zoals een impulsieve roadtrip en passant het Franse Wissant terwijl ik die perfect witte, kanten maxidress vind in Deauville en ook even in de Parijse straten cruise in het gezelschap van een croissant, een sigaret en bloedrode lippen. Mijn amour du jour ontmoet ik tijdens een yoga sessie in de Jardin des Tuileries en hij bekent mij achteraf dat hij viel voor mijn perfecte uitvoering van de 'Lotus Headstand', die ik tegen dan uiteraard moeiteloos kan. Hij neemt me mee naar een petit cinéma met één zaal voor een onvervalste film noir uit de jaren vijftig en achteraf krijg ik een guided tour van zijn appartement met uitzicht op de Eiffeltoren. Als ik de volgende dag huiswaarts keer met de bos pioenrozen die hij me gaf bij het ontbijt, zeg ik hem met een ondeugende knipoog gedag.

Eenmaal thuis blijkt dat ik heerlijk homemade perzikijs kan maken, dat BFF en ik opeten terwijl we in knalroze bikini's op een luchtmatras in het zwembad dobberen. Als ik na enkele dagen heerlijk niets doen, besluit dat mijn tan er genoeg sunkissed uit ziet, passeer ik langs de tattooshop voor een lotusbloem op mijn onderarm. Of een dreamcatcher. Of een wishbone. Of gewoon hetgene waar ik op dat moment zin in heb. Ik mag er voor een tijdje niet mee in de zon komen en toevallig is het enkele dagen stormweer in België, waardoor ik kan toegeven aan het verlangen om in bed te liggen met enkel het oeuvre van Anaïs Nin. En misschien some hot guy die het wil voorlezen. Naakt.

Intussen vind ik ook de tijd om een heerlijk geurende bloemenkrans te maken voor in mijn haar, die fantastisch past bij mijn festivaloutfit voor WCD, dat eindigt in een nachtje skinnydippen in de zee (los daarvan, droom ik er eigenlijk ook wel van om hier en daar wat mensen te photobomben, is dat raar?).

Het einde van de zomer vier ik in St.-Tropez, samen met BFF, onder het genot van een ondergaande zon en een te dure strawberry daiquiri. En omdat ik helemaal niet wil dat de zomer ooit eindigt, besluit ik dan maar te veranderen in een zeemeermin. A girl can dream.