PERSONAL: October diary

PERSONAL: October diary

Personal -

‘Ja, maar, voor wat leef je dan wel? Nu?’ vraagt ze aarzelend. ‘In plaats van je geluk te zoeken in je romantische toekomstbeelden, zou je beter eens kijken naar wat je wél hebt.’

Dus.

Ik leef voor het schrijven van brieven in het midden van de nacht, bestemmeling onbekend. Ik leef voor simpele dingen als groene thee bij mijn ontbijtbord en het geluid van Liesjes vrolijke gehuppel als ik de voordeur open; voor een simpel woord als ‘dedicatie’ dat uitgroeit naar grootse fantasieën in mijn hoofd – als de wortel van de mooiste pioenroos wier broeierige bloemige wind mij tot in de eeuwigheid omringen zal. Ik leef in een tranendal, veelal mijn eigen chaotische creatie. Schreeuwend. Ik leef voor de tandenloze glimlach van een vijfjarig kind na een huilbui, voor het geheime gefluister van de wind als ik fiets. Mijn hoofd op zijn borst, mijn valse veiligheid. Ik leef voor een unieke melodie waarbij ik steevast uit het ritme dans. Maar dansen doe ik toch. In woedebuien groots als tornado’s en stormen van zeven zeeën. Ik leef in de schoonheid van alle lelijke dingen, gedempt kaarslicht, rimpelend water, streelzacht fluweel, vergulde letters. Een gestolen kus, bloemvelden vol geluk. Kanten ondergoed. Ik leef in de vrijheid van vlindervleugels, teer, geliefd, sterk uiteindelijk. Mijn vaders’ hand op mijn schouder. Ik leef voor de eenzaamheid van mijn schaduw en de nostalgische scheur in mijn hart. Onbeantwoorde vraagstukken. Ik leef voor dagelijkse fouten, als glazen servies laten vallen en verstoppertje spelen met mijn adem bij het haasten. Hoogtepunten van kreunend genot en woeste warmte en zout zweet in verliefd verlangen. Smeuïge chocoladetaart met gouden karamel. Ik leef in het proeven van misselijkmakende angst onder mijn tong. Voor verliezen, terugvinden, onaantastbaarheid, onbereikbaarheid – oneindigheid. Ik leef voor de passie die mijn woorden me schenken, me gulzig lavend aan de kern van wie ik ben. Ik leef in de essentie van mijn bestaan. Ik leef voor liefde. Ik leef nu.

Reacties

schreef

Super!