Saying no to push-up bra's

Saying no to push-up bra's

Opinion -

Wij, vrouwen, zijn meestermanipulators. Dat valt niet te ontkennen, nee, het is ons vanaf de geboorte mee gegeven. Soms gebruiken we onze vrouwelijke charme om sneller of efficiënter dingen gedaan te krijgen van een zwak manspersoon. Wij zijn dus wel degelijk het sterke geslacht, laat dat duidelijk zijn. Hoewel ik  bijzonder trots ben op mijn femine scheming skills, moet er mij toch iets van het hart. Laatst kwam één van mijn vrienden bij mij uithuilen, hij was bijzonder geraakt. Hij was namelijk de avond ervoor naar een feestje geweest en scharrelde daar een, naar eigen zeggen, bijzondere jongedame op met een nog meer bijzondere boezem. Natuurlijk heb ik hem, nog voor hij zijn zin kon afmaken, gewezen op het feit dat wij meer zijn dan slechts ass and titties. Blijkbaar was mejuffrouw er bijzonder op gebrand op te vallen, gezien haar decolleté niet alleen duidelijk de welving van haar borsten benadrukte maar zelfs haar navel duidelijk zichtbaar was. Na het gebruikelijke hunten nam hij haar mee naar huis en ontdekte in de boezem waar ze zo mee liep te zwaaien een kipfilet of twee. Je snapt het, er bleef niet veel over. Wat op zich niets erg is, kleine borsten zijn ook mooi, maar als je het doet overkomen alsof je twee cupmaten groter hebt dan moet je er ook begrip voor tonen dat mijn manfriend ineens tegenstribbelingen in zijn broek ondervond.

Ik geef het toe, ik heb mij in het verleden ook wel schuldig gemaakt aan een trompe l'oeil à la mejuffer, maar die kipfilets vind ik nu toch wel een brug te ver. Dat je zin hebt om je borsten als halssnoer te dragen zodat het puntje van je neus er ongeveer een halve centimeter van verwijderd ligt, mij goed. Ik heb het een periode bijzonder sexy gevonden dat mijn borsten in een push-up bh eruit zagen als twee geplette meloenen waar je makkelijk een milkshake mee kon maken, dus ik versta waar het idee vandaan komt. Maar is dat nu echt mooi? Nu is het deze tijd wel makkelijk geworden om even snel een boobjob te ondergaan, wat zeg ik, het is makkelijker dan die kipfilets. En goedkoper ook, met die aanbiedingen via Groupon. Dit wil niet zeggen dat ik het niet begrijp als je écht emotionele of fysieke last ondervindt van je AA of E cup. Maar de meeste vrouwen die ik ken met push-up, kipfilets en consorten hebben een gewone A, B of C cup. En die schamen zich dan, voor hun blote borsten. Want, zo luidde het antwoord, 'ze hangen dan'. Natuurlijk lijkt het alsof ze hangen nadat je ze oppompt tot Lolo Ferrari size en ze daarna vergelijkt met hoe ze er normaal uit zien. Het is niet alleen een turn-off voor mannen, maar ook gewoon een beperking voor jezelf als je in één seconde twee cupmaten groeit. Noem mij narcistisch, maar ik hou van mijn borsten hoe ze zijn. Dus, volg de logica, ben ik afgestapt van de gedachte dat mijn borsten er anders uit moeten zien dan ze zijn. Ik ben op zoek gegaan naar de perfecte bh zonder enig opvulsel, heb mijn maten nog eens laten opmeten (ik zat er alweer een cup naast - dus opmeten is zeker een must) en ik voel mij veel meer vrouw dan in de periode dat ik dacht vrouwelijk te zijn met mijn tepels in mijn neus.

Zwarte & witte bh // ETAM (hier te vinden)

 

Reacties

Rowan | R E D R E I D I N G H O O D schreef

Haha, ik vind het goed van je dat je je borsten hebt geaccepteerd voor wat ze zijn. Ik vind een beetje cheaten alleen zelf niet zo erg, hoor. Maar ik heb dan ook een vriend en zolang hij me maar accepteert voor hoe het er werkelijk uitziet, vind ik het wel prima ;)

Love,

Rowan

Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

Ellen schreef

Mooi artikel, Svea! Ik ben het ook volledig eens met het weglaten van kipfilets en consoorten :-) Vroeger was ik ook onzeker over mijn borsten, maar sinds een aantal jaren heb ik vrede genomen met hoe ze eruit zien! Zéker omdat je er maar twee van jezelf hebt! Alle vrouwen zijn anders, én alle borsten zijn anders. Als ik ga passen bij een van mijn favoriete lingeriemerken, La Fille d'O, zijn de paskotjes open. Je kan elkaar dus zien. Dat is heel nieuw, en in het begin vond ik dat heel confronterend, om mijzelf te zien, naakt, én mijn buurvrouw. Maar de oprechtheid van die paskotjes is zo duidelijk: je hoeft niet perse te kijken, maar toch zie je hoe verschillend lichamen kunnen zijn. En dat er geen 'standaard'-lichaam bestaat. Dat is juist zo leuk! O ja: ik laat elke keer ik een BH koop, mijn maat nog eens meten. Zo ben ik altijd up to date ;-) In mijn portefeuille zit een papiertje met mijn maten. Dan ben ik altijd zeker.