TRAVEL: How to pack (a lot) for 5 days

TRAVEL: How to pack (a lot) for 5 days

Inspirational -

Wie mij op Instagram (voor de foto, klik hier) volgt, weet het al. Ik schrijf dit vanuit het prachtige zuiden van Frankrijk waar 'doucement le matin, pas trop vite l'après midi' mijn nieuwe mantra is. Voor het heerlijke niets doen kan beginnen, moest ik echter de kunst van het koffers pakken onder de knie krijgen. Moeilijkheidsgraad? Zeer hoog, want ook al reizen we met de trein en hebben we geen kilobeperking, besloot ik maar één koffer mee te nemen voor ons drie (mijn hond is ook mee en die heeft ook een voorraadje hoedjes nodig). Tot groot jolijt van mijn vrienden, die mij als very last minute beschouwen, maakte ik een uitgebreide packing list.


Ik zit al met mijn hoofd in de wolken als ik aan lange, zwierige kleedjes of mijn nieuwe bikini denk, maar first things first: de basics. Ooit droomde ik net iets te lang en besefte ik pas bij het inchecken dat mijn paspoort nog in m'n andere portefeuille zat. Ja. Met de nodige voorbereidingen op reis vertrekken is nu een absolute must geworden, en niet alleen om die pre-vakantie stress uit de weg te gaan. Ik overloop het even.

 • iPhone en laptop mét opladers zitten altijd in mijn handbagage. Wel zo handig is een tablet, waar je alles dat je op je laptop doet, evengoed op je iPad kan doen. Weegt veel minder, dus heb ik bij de aankomst niet meteen behoefte aan een rug -en nekmassage.
 • Om crisismomenten zoals hierboven beschreven te vermijden is een goedgevulde portemonnee toch altijd handig.
 • Mijn tickets en andere bewijzen, zoals een document voor de autohuur, steek ik in een apart tasje, zodat ik ze zeker niet verlies.
 • Mijn camera moet ook mee - dus verwacht zeker nog enkele blogposts gevuld met over the top vakantiefoto's.
 • In mijn beauty bag voor on the road zit het volgende: handcrème -en reiniger, lippenbalsem (de baby lips van Maybelline), concealer en dagcrème.
 • Nog zo'n absolute musthave: mijn koptelefoon. In een treincoupé gevuld met lawaaierige toeristen kan dat wel eens van pas komen.
 • Zoals je hier al kon lezen, eet ik volgens bepaalde principes. Om niet tot de verleiding om te gaan snacken te komen, neem ik altijd een doosje nootjes, een reep pure chocolade en een grote fles water mee.
 • In mijn first aid kitje zitten enkele plakkers, een middel tegen reisziekte, de gebruikelijke dafalgan en rescue spray.
 • Een grote sjaal is tijdens het reizen altijd handig, als kussen, als dekentje, om op de airco te leggen als die te hard staat of om gewoon een extra kledinglaagje te hebben als het fris is.
 • Het boek dat ik meenam was 'Een weeffout in onze sterren' van John Green.

Bovenstaand lijstje spreekt voor zich. Het is een beetje teveel, maar ach, ik kan geen vijf dagen hetzelfde aandoen. Wat ik sowieso altijd meeneem:

 • Een jeanshemd
 • Een wit hemd
 • Een effen zwart, wit en grijs topje
 • Een witte short
 • Een simpel jasje, zoals een witte blazer

Qua accessoires komen daar nog enkele multicombineerbare essentials bij, zoals oa.:

 • Een sjaal
 • Een hoedje tegen de zon/regen
 • Mijn zonnebril
 • Zonnecrème van minimaal een factor 30
 • Een bodylotion, shampoo, conditioner en douchegel in miniformaat. Ook het micellair water van Bioderma en een goede dagcrème mogen niet ontbreken.

Natuurlijk ben ik er al achter gekomen dat ik m'n dagcrème niet mee heb en resulteerde dit zorgvuldig voorbereide lijstje in een hoop gesleur en een kapotte rits van mijn trolley (lees hier waarom). Maar ach, ik ben er heelhuids geraakt én hier zijn ook winkels. Een goed excuus voor een uitgebreide shopdag, als je't mij vraagt. I'm off!

Ph // Laura Coker

 

Reacties

schreef

Je hebt echt mooie blog! Alleen beetje onoverzichtelijk